Το Hellenic English Council ιδρύθηκε το 2004 από έναν όμιλο 45 ιδιοκτητών καταξιωμένων κέντρων ξένων γλωσσών και λειτουργεί σήμερα με μορφή Ε.Π.Ε. Βασικό κριτήριο του HEC είναι η ποιότητα των υπηρεσιών του, το αδιάβλητο της αξιοπιστίας των εξετάσεων, η πολύπλευρη εξυπηρέτηση των συνεργαζόμενων ιδιωτικών σχολείων και Κ.Ξ.Γ. και η ισότιμη αντιμετώπισή τους, ανεξάρτητα από τον αριθμό των υποψηφίων τους.

Το HEC συνεργάζεται πλέον με πάνω από 120 Κέντρα Ξένων Γλωσσών και Ιδιωτικά Σχολεία σε ολόκληρη την ελληνική επικράτεια.

Όλοι εμείς οι συνάδελφοι του Ελληνοαγγλικού Συμβουλίου (Hellenic English Council) έχοντας σαν στόχο τη διαρκή ανάπτυξη του κέντρου μας, αλλά και τη συνεργασία με όλο και περισσότερα καταξιωμένα σχολεία και κέντρα ξένων γλωσσών, επιθυμούμε να σας γνωρίσουμε το γενικό πλαίσιο των προνομίων που απολαμβάνουν οι συνεργάτες μας.

Συμμετέχοντας στις εξετάσεις Cambridge English μέσω του H.E.C το σχολείο ή το Κ.Ξ.Γ. δεν αντιμετωπίζεται σαν  ένας απλός κωδικός. Αντιθέτως γίνεται μέρος μίας κοινής προσπάθειας μεταξύ συναδέλφων για μία ποιοτική και αξιόπιστη προσφορά στους μαθητές-υποψήφιους.

Το H.E.C. παρέχει πλήρη υποστήριξη και λύσεις για οποιαδήποτε ζητήματα προκύψουν σχετικά με την εξέταση σε πνεύμα συνεργασίας και χωρίς πρόσθετες  χρεώσεις.

Διοργανώνει δωρεάν σεμινάρια για τα σχολεία και τους καθηγητές τους.

Προσφέρει μεγάλη ευελιξία στην επιλογή ημερών και ωρών για τις εξετάσεις, όπου αυτό είναι εφικτό.

Δυνατότητα αμοιβόμενης συμμετοχής του στην υλοποίηση των  γραπτών και προφορικών εξετάσεων (με το ρόλο Supervisor, Invigilator, Coordinator ).

Η συνεργασία σας με το κέντρο μας δεν είναι δεσμευτική, καθώς το H.E.C συνεργάζεται με τα σχολεία και τα Κ.Ξ.Γ. χωρίς συμβόλαια χρονικής δέσμευσης, αριθμούς  συμμετοχής μαθητών ή επιλογή επιπέδων.